Wat is Exact Match Domain

Met de term Exact Match Domain (EMD) wordt bedoelt dat een domeinnaam van een website precies gelijk is aan de zoekterm waarop gezocht wordt. Deze website zou daarmee een voordeel hebben in de SEO resultaten ten opzichte van de concurrende websites. Bijvoorbeeld de website www.kledingkast.nl is in het geval van de zoekopdracht “kledingkast kopen” een Exact Match Domain.

Doordat de woorden die voorkomen in de domeinnaam van de website lange tijd een extra voordeel gaven bij de optimalisatie voor de betreffende zoekwoorden profiteerden deze EMD domeinen altijd van hun gekozen domeinnaam.

Google zegt al lange tijd dat dit voordeel op dit moment niet meer bestaat. Door verschillende personen wordt hier sterk aan getwijfeld. De Exact Match Domeinen ranken nog steeds goed op de bijbehorende zoekwoorden.

Het is bij EMD’s de vraag of de extra goede ranking komt door een voordeel wat Google aan dit soort domeinen geeft of dat gebruikers vaker op deze websites klikken omdat de gebruikte zoekterm in de domeinnaam voorkomt.

Interessant?